Situacija 1

Treba mi ultrazvuk nečega. Dobijam uput. Penjem se na određeni sprat i predajem uput. Ne da bih otišla na ultrazvuk, nego ga, razume se, tek zakazala. Tamo je tiho, mirno, tri medicinske radnice gledaju u horoskop (zaista) i u svoje zanoktice. Predajem uput i čujem „A, ne, danas je 30. dođite sutra.“ „Molim???“ „Sutra dobijam raspored (MAŠINE? ONA IMA NEKE SVOJE DANE ODMORA?)“, pitam iznenađeno „Dakle, da sutra ponovo dolazim da biste mi samo zakazali?!“ „Da, ili pozovite ovaj broj“.
Odlučujem se za to. Prođu tri dana u kojima sam uspela da zaboravim na sve ultrazvukove sveta, četvrtog dana pozivam. „Dobar dan, treba mi da zakažem ultrazvuk“. „A, gospođo, nažalost, maj je popunjen.“ Osećajući se kao da sam u Zoni sumraka kažem „Ok, meni ionako treba pregled u aprilu.“ HAHAHA. Kakav sam ja naivni car optimizma, a i budala, budući da to nije bila šala. Žena kaže „Da, razumem, ali maj je već zakazan.“ i tako naš razgovor traje u dve temporalne zone, ona ne razume šta ja ne razumem, a ja odbijam da poverujem da je 4.aprila“ zauzet“ maj, nekako ne uspevam to da shvatim. Završavamo razgovor time što osobu za koju zapravo nije to pitanje pitam „A da li mogu da dobijem uput za neku ustanovu gde je ultrazvuk malo slobodniji ili moje zdravstveno pokriva taj vaš jedan jedini?“ona kaže „Ne znam pitajte doktorku“ „Zakažite mi“ „Ali ona je na odmoru“….i završavam razgovor ne želeći da igram dalje tu igru majmuna dvorceva Inka.

Situacija 2

Veš mi se pere na 90 stepeni. Peškiri, posteljina. Čujem TUPBUP. Hm. Krenem ka kupatilu i zaplivam. Poplava. Mašina pustila vodu. Ona je mlada, ima godinu dana, nije problem, imam garanciju. Pozivam broj naznačen na garanciji. Neprijatan ali jasan momak kaže: „Ne možemo danas, popunjeni smo, doći ćemo u subotu između 11 i 1“, kažem „Važi“,
pa razmišljam sada…
Da li da mašinu odvedem u Dom zdravlja, a da mi ovi momci pogledaju stomak?
Jer, po svemu sudeći, moja mašina ima bolje zdravstveno.

3 mišljenja na „moja veš mašina ima bolje zdravstveno osiguranje

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s