Što je čoveku harizma, to su domu knjige.

Ja to tako vidim, slažem se da svako ima svoje pravo na doživljavanje knjiga.

Ali, tako shvaćene već godinu dana džedže u kutijama u ormanu mog brata jer ja, eto, smišljam policu u kojoj će se moje one naći (ili bar probrani deo, za početak) … Smišljam i smišljam. Te su to neki prosveteljeni stubovi, te neke stepeničaste vragolije, te mi "pukne film" pa gledam uobičajene po Kikinim katalozima…i to traje. 

Do jednog trenutka. Nekog tamo u kom sam se našla sa Designed-ovom sketch sveščicom u ruci i počela da crtkam razne oblike, a čak i da merim sa mini metrom koji imam uvek u torbi (tek da mislim kako sam na sve spremna), i mic po mic, potez po potez….

Moje knjige su našle dom.

Bukvalno.


What charisma is to a person, that’s what the books are to a home. That’s the way I see it, I admit that there might be more ways of seeing it.
But, understood in such godly manner, my books were on stand by in the boxes somewhere in my brothers closets, all because I’m thinking an thinking of the worthy shelf… At one point I decide on enlightened pillars, then I like some steps shapes, then I look at Kika’s catalog, in search of ANYTHING… But, the moment finally came. I was sitting and sketching…

My books found their home.
Literally.


 

 

Image

Naravno, Igor koji je ostvario ovu stolarsku čaroliju je takođe bio zanesen idejom. Zamalo da postavi prozorčić i kvaku na „vrata“, ali nije našao materijal…

Sunčanih Kostića
Avenija Vračar broj 126

Ime ulice i dizajn znaka sam poverila jednom od boljih dizajnera sveta 😉 potpisuje je Slobodan Jovanović Coba 😉

… U ovoj zgradi se stanarina ne naplaćuje, već plaća, a novi stanari stižu po preporuci. Penthouse nema najskuplje stanove, a čistačica dolazi jednom nedeljno….
Ako neko traži gajbu, da znate 😉

3 mišljenja na „Na prvom spratu Cvetajeva i Kami, a na drugom Pol Oster // Cvetajeva and Kami on the first floor

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s