Prethodnih desetak dana a naročito naredna dva minuta, izbor reči, misli i rečeničnih konstrukcija bore se za autentičnost i vidljivost, kao pokazatelji svega onoga što drugima želimo, a pitamo se glasnije i šta je to sve što mi sami želimo….

Biti…

zdrav

srećan

bogat

zaljubljen

zabavljen

zadubljen

pronađen

proširen

obogaćen

osvešćen

posvećen

…koliko li se samo pojmova niže na tom spisku svega onoga što drugima, ali i sebi, naručujemo…ne samo za narednih 365 dana, nego za „zauvek“.

I teško je.

Ma koliko drugačiji svi mi bili,  bazične potrebe da nam je toplo, mirišljavo i da sa nekim sa kim se razumemo to i podelimo, zdravi i siti :su nam iste. A, iz godine u godinu, pred copywritere u marketingu i sve ostale ljude u životu, stavlja se taj prijatan teret (kao kad nosite kofer do apartmana na moru) da osmisle način na koji će izreći svoju želju, da bude takva da je istinita (ne mogu vam poželeti ljubičastu hoklicu u nameri da zakucam originalnost, ipak je potrebno da vam je ta hoklica važna…*ovom prilikom pozdravljam sve one kojima su hoklice važne ;))), dovoljno opšta da ne „omaši“, dovoljno lična da pogodi, i naravno dovoljno zanimljiva da uopšte bude uočena.

I teško je.

Više nisam sigurna da li nam je važno da se oseti ta energija koju bi reči zapravo trebalo da nose (jer, šta su reči izuzev toga, odrednice za predmete i emocije) ili nam je samo važno da nasmejemo, začudimo, pokažemo da mi umemo da iskočimo, odskočimo i doskočimo savremenoj prezasićenosti trima rečima „Srećna Nova godina!“…

Da ne budem pogrešno shvaćena, poslednja sam koja mogu u negativan kontekst da smestim nameru da se nešto uradi drugačije..ja sad samo razmišljam da li nas „drugačijost“ udaljava od iskrenosti.

Naime, počela sam da kuckam poruku za nekoliko meni dragih ljudi maločas, i učinilo mi se kao „zgodna fora“ da napišem: „Oh, ne, još jedna cirkularna poruka najvickastija od svih“ …nešto tog tipa…i osetila koja joj je namena. Da nasmeje, jeste, i to jeste relativno plemenito, ali više da pokaže moju vickastost…

i poslala sam ovu:

„Zdravlje.

Veselost.

I sve ono čime do toga dolazimo.

Za ostalo nas boli uvo.!

I to iskreno želim, bilo ovakvo ili onakvo, i to želim svima vama dragim ljudima!

3 mišljenja na „novogodišnja čestitka, lepe reči sve tome slično.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s