Živele dve kockice u mojoj fioci. Jedna bela, kojoj fali tačka na šestici, i jedna manja, braon, ponosita, lepa, pomalo oguljena, ali dobrodržeča. Iz nekog starog vremena kada je bilo važno kakva si kockica.

Živele one u njoj dugo.

Osim što bi komentarisale kvalitet kože naših ruku, koje su povremeno upadale u njihovo vidno polje, kada bismo posegnuli za makazama ili hemijskama iz fioke, nisu o mnogo čemu razgovarale.

Čekale su i radovale se retkim, ali ponekad ipak organizovanim društvenim igrama. Igre su se promenile. One su svoju karijeru započele kao „jambne“ kockice, a ovih dana se oduševljavaju nečemu što se čak izgovara na jeziku njima stranom, „board game“, a onda i ime igre „World of warcraft“: ništa one to nisu kapirale, ali im je bio zanimljiv taj živopisni, šareni svet pun čudnih, rukatih i okatih kreatura, i neke borbe, oko teritorija, razume se. Adaptirale su se, kocke moje stare, i na to, osećajući se kao deda ispred teleporta, ali su se adaptirale.

Sve je bilo manje ili više u redu.

Do maločas.

Moj muž istražuje svoj novi telefon (kompjuter, prevozno sredstvo, parfem…šta je to sve ta stvar u njegovoj ruci?). Čujem neobičan zvuk. „Šta je to?“. „He, dođi da vidiš, mada, ne samo da vidiš – oseti, imaju i „težinu“.

Na jednom pljosnatom pravougaoniku, na njegovoj dvodimenzionalnoj tacni za brojeve i slova, našle su se, trodimenzionalnične…dve kockice.

Savršene. Uglačane. Bez mane. Po poslednjim estetskim standardima.

I to se nikada neće promeniti. One se nikada neće pohabati, izgubiti boju na tačkama za brojeve, pomešati sa nekim kockama iz drugačijih serija. Uvek će biti savršene. I na istom mestu. Neće se zagubiti.

Ko može da se takmiči sa tim?

Njihova jedina mana je to što N E    P O S T O J E!!!!!!

Da li samo ja to doživljavam kao manu?

4 mišljenja na „Kako su dve kockice pobegle, od sramote…

  1. He he he sjajno napisano i docarano…:) Meni moja draga kaze pre neki dan da je videla fenomenalan tepih saren u obliku naljuti se covece 🙂 mozda ispadne malo kicherica ali je dobra fora 🙂 Sto se tice kockica igrao sam 3 igre Jamb, Naljuti se covece i Riziko …tako da nisam ekspert naj, naj za kockice nove generacije …i imam neke bele kockice sa crvenim tackama gde na sestici fali u cocku boja 🙂

  2. Sve je virtuelno, to je stvarnost koja je udaljena od stvarnosti! Nazdravite sa elektronskom spravicom, rukujte se s njome, zagrlite je… nije to to i eto odgovora!

  3. Original je original- to ne može nikakva nova teorija da sruši. Kod mene u kući postoje kockice za YAMB i za NE LJUTI SE ČOVEČE.To im je svrha postojanja.Prvo bitan oblik kockice je kocka.Pravila o njoj definisana su kroz brojeve (1-6). Sve ostalo, što se tiče kockice je čist promašaj, plagijat za kime nema potrebe. Pozdrav ANJA 😀

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s